Please reload

Recente berichten

"Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent"

February 3, 2018

1/2
Please reload

Uitgelichte berichten

"Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent"

February 3, 2018

 

 

 

 

"Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent". Iedereen zingt het. Wat zou het eigenlijk fijn zijn als je dat ook daadwerkelijk op je werk voelt. Vooral als je nieuw binnen komt in een organisatie. "Ik ben Ank en wie ben jij?" Wordt dat altijd gedaan? Er lopen dagelijks legio mensen in organisaties rond waarvan collega's niet eens weten wie ze zijn en wat ze doen. Ongelooflijk, maar waar!

 

Door alle veranderingen zijn mensen moe. Hebben hun energie hard genoeg nodig om zichzelf boven water te houden. Jezelf in een ander verdiepen is zelfs te veel. Er ontstaan eilandjes. Dat terwijl je elkaar zo hard nodig hebt! Zeker nieuwe, frisse energie van een nieuwe collega kan helpend zijn. In plaats daarvan is de nieuwe collega ook al snel klaar. Kan zich niet aansluiten. Voelt zich niet thuis in de organisatie en raakt ook opgebrand of gaat weg.

 

Weerstand werkt aanstekelijk. Net zoals positiviteit aanstekelijk werkt. Bij veranderen is het dus belangrijk dat juist de deskundigheid en de inzet van mensen aandacht nodig heeft. Weerstand omzetten in positiviteit. Dat is wat mij mateloos interesseert. Waarvan ik echt overtuigd ben dat dat kan. Mensen hebben geen weerstand tegen de verandering, maar vaak tegen hoe dat loopt.

Bij hoe dat loopt is naar mijn idee nooit opzet in het spel. Iedereen doet juist zijn best met goede intenties. Dus in kaart brengen wat goed gaat en wat anders kan, is de oplossing om de positieve kanten te belichten en te gaan inzetten. Wie wil dat nou niet?

 

Zingend op je werk en vooral af en toe heel hard lachen met elkaar. Je werk soms even op de hak nemen, om vervolgens weer met zin aan de slag te gaan en werk te verzetten waar je goed in bent. 

Dat is waarom ik met Kijk&Zie! ben begonnen. Doen waar je goed in bent en dat met veel plezier. 

 

#werkplezier #weerstand #veranderen #deskundigheid #vitaliteit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Website ontwerp door Studio MELT

KIJK & ZIE!  |  Astrid de Buck

 

info@kijkenzie.nu      |      0614894647      |      KVK Middelburg 66114535